De Projectinrichter
improving your office
088 - 650 12 34 MA - VRIJ 8:30-17:00
INLOGGEN

NPR

NPR 2

Nederlandse maatvoering

In Nederland zijn de verschillen in lichaamsmaten extreem groot. De Europese normering voor kantoorstoelen houdt geen rekening met deze afwijkende maten. Om de ergonomische uitgangspunten breder toe te kunnen passen zijn er specifieke richtlijnen voor Nederland opgesteld. In NPR 1813 wordt een toelichting gegeven op de Europese norm met een geadviseerde maatvoering voor Nederlandse kantoorstoelen en -tafels.

NPR bureaustoelen

In NPR 1813 is de term 'Nederlandse werkstoel' geïntroduceerd. De maatvoering van de Nederlandse werkstoel maakt het mogelijk dat 95% van de Nederlandse beroepsbevolking deze bureaustoel kan gebruiken. In een tabel staat vermeld wat de aanbevolen maten zijn voor de Nederlandse werkstoel ten opzichte van de Europese norm. Deze geadviseerde maatvoering is gebaseerd op de NTA 8500 'Antropometrie - Lichaamsmaten van de Nederlandse volwassenen’.

NEN-register

Het Nederlands Normalisatie-instituut(NEN) beheert als onafhankelijke instelling een register van bureaustoelen die voldoen aan NPR 1813. Bureaustoelen waarvan met een testrapport is aangetoond dat ze aan deze maatvoering voldoen, worden opgenomen in het NEN-register. In dit online register staan tientallen stoelen van verschillende toonaangevende merken die u ook kunt terugvinden in ons eigen uitgebreide assortiment.

Advies en gratis proberen

Wij helpen u graag bij het kiezen van een passende NPR bureaustoel. Daarnaast bieden we ook een professionele zitinstructie en kunt u onze bureaustoelen gratis uitproberen op uw eigen kantoor. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms.