De Projectinrichter
improving your office
088 - 650 12 34 MA - VRIJ 8:30-17:00
INLOGGEN

De juiste akoestiek in uw kantoor

Akoestiek

Akoestiek op kantoor

Op veel kantoren wordt er gewerkt in open ruimtes waar geluid veel overlast kan veroorzaken. Diverse geluidsfrequenties en onverwachte geluiden kunnen een storende factor vormen. Als werknemers geluidsoverlast ervaren, wordt hun concentratie verstoord. Dit is niet alleen slecht voor de productiviteit, maar ook voor de gezondheid.
Aandacht voor goede akoestiek op kantoor is dus van groot belang voor rust en concentratie op de werkplek. Om ongestoord te kunnen werken en de ruis uit uw kantoor te halen zijn er verschillende professionele akoestische oplossingen die uitkomst bieden.

Akoestische panelen

Een veelgebruikte geluiddempende oplossing voor kantoorinrichting zijn akoestische panelen. Let hierbij wel goed op dat het paneel voorzien is van materiaal dat geschikt is om spreekgeluid op te vangen. Vaak worden gestoffeerde panelen gebruikt, maar helaas hebben die weinig tot geen akoestische waarde op kantoor.

Andere akoestische oplossingen

Naast panelen zijn er nog een aantal andere oplossingen met een geluiddempende en geluidsisolerende functie. Zo kunt u denken aan het plaatsen van een akoestisch systeemplafond of -wand om de geluidsstroom te beperken en kan beplanting, zoals een groene wand, de akoestiek verbeteren. Bij de keuze van vloer- en raamdecoratie speelt geluid ook een belangrijke rol, zachte vloerbedekking heeft bijvoorbeeld een gunstige werking op de akoestiek.
Zoekt u een individuele oplossing? Dan zijn er speciale wanden voor uw eigen werkplek of akoestische fauteuils en loungebanken om ongehinderd in te bellen.

Geluidsmeting

De Projectinrichter werkt samen met gespecialiseerde bedrijven om een professionele geluidsmeting uit te voeren op uw kantoor. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze accountmanagers en een geluidsexpert om de akoestiek op uw kantoor te meten. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms.